Skip to main content

Over Jess

Fijn dat je er bent!

Ik ben Jessica Ramakers. Mijn missie: Rust gewoon maken. Ik wil jou graag laten ontdekken hoe dat werkt voor jou. Ik deel enorm graag mijn kennis en vaardigheden over hoe je het leven wat meer ontspannen kunt maken, met jou te delen.

Dit is Jess:

  • Samenwonend met Ruud en Pietje (onze kat) en veel kippen in het mooie Wanneperveen.
  • Ik hou van sporten en bewegen: wandelen, hardlopen en boulderen doe ik op het moment erg graag. In het verleden heb ik aan topsport gedaan en veel geklommen (bergtoppen en steile wanden)
  • Niet aan het werk of aan het sporten? Dan vind je mij vaak in de tuin, aan het tuinieren. Of ik zit ergens met een kop thee een goed boek te lezen.
  • Ik ben dol op buiten zijn en op de natuur.
  • Op de voorgrond staan is niet altijd mijn ding geweest. Maar innerlijke rust en enthousiasme laten mij op die plek steeds meer stralen. Mijn sterke lijf, mijn enorme kennis en wetende hoe dat toe te passen is mijn ‘stille’ kracht.
  • Dwalen en íets verdwalen in Schotland of in een voor mij onbekende plek in Nederland geven mij heerlijke herinneringen. Nieuwe plekken ontdekken is steeds weer op avontuur gaan. Vooral met anderen geeft dat mij veel vrolijkheid en energie.

Misschien is het voor jou nog niet voor te stellen wat een beetje rust jou al kan geven. Even stil staan, even niets. Dat was ook niets voor mij. Mijn drijfveer was ‘just do it’, waarbij geen fysieke uitdaging te gek was en waarbij mijn hoofd altijd aan stond. Nu is mijn missie om rust gewoon te maken. Omdat het zoveel meer brengt, zo kan je júist meer uit het leven halen en doen wat jij echt wil.

"Al mijn ervaring, opgedane kennis en opleidingen zet ik nu in om in deze tijd wat meer rust te brengen. Om van rust een gewoonte te maken."

Hoe ik rust gewoon maak

Van hoge bergtoppen, topsport, hoge golven en steile wanden beklimmen, veel aan het werk, wonend in de Randstad (wat ik vooral als heel druk ervaar nu ik daar soms weer ben), naar een leven in Wanneperveen waar ik een rustige omgeving vond, en meer.

In Meppel startte ik in 2018 mijn praktijk voor massage. Met veel kennis van het lijf en met tools als cupping, triggerpoints methode en de Dornmethode, help ik jou een stap verder. Ik merkte echter al snel dat veel klachten ook stress gerelateerd zijn…

Met mijn eigen ontdekkingstocht naar het ervaren van rust leerde ik de kracht van verschillende methoden. Door onder andere verschillende vormen van verbonden ademhaling, de Epiphora methode, het nemen van een IJsbad, Yoga Nidra sessies e.d.

Al mijn ervaring, opgedane kennis en opleidingen zet ik nu in om in deze tijd wat meer rust te brengen. Om van rust een gewoonte te maken, zodat jij vol energie en met nieuwe kracht weer verder kan.

Gewoon even een ontspannen moment voor jezelf?

Kom genieten van een massage. Massage helpt jou te ontspannen, vermindert vermoeidheid en helpt sneller herstellen na sportinspanning of bij een blessure. Met verschillende massagetechnieken pak ik jouw pijn aan.

Bekijk de behandelingen