Skip to main content

Dornmethode

Scheefstand en spierspanning opheffen

De Dornmethode is een subtiele én zeer effectieve methode om scheefstand en spierspanning in het bekken en de wervelkolom op te heffen. Scheefstand kan onder andere pijn veroorzaken in knieën, bekken, rug, schouders en nek.

Beenlengteverschil opheffen

Bij deze behandeling wordt een beenlengteverschil opgeheven, de stand van het SI-gewricht bekeken en wervels op een zachte manier weer rechtgezet.

Een verschil in beenlengte komt bij 90% van de mensen voor. Dit leidt tot een verandering in lichaamshouding. Door het verschil wordt het bekken aan één kant omhoog geduwd, waardoor de onderste wervels onder druk komen te staan. Dit geeft dan de pijnklachten in de rug. Ook kan het leiden tot uitstraling in het been en knieklachten. Het kan er zelfs voor zorgen dat je je nek lastig kan draaien.

Met eenvoudige oefeningen wordt het beenlengteverschil opgeheven. Het verschil in lengte kan ontstaan door een verkeerde zithouding (onderuit gezakt zitten of met benen over elkaar) of eenzijdige overbelasting. Ook een val of ongeval, zelfs als dit járen geleden plaatsvond, kan de oorzaak zijn.

Maak online een afspraak
dornmethode | jessmassage

Aanvullend op de Dornmethode, of los daarvan, kan ik een massage geven die een zeer ontspannend effect heeft op de rugspieren. Dit is de Breuss massage. Het bijzondere van deze massages is dat deze een regenererend effect hebben op de tussenwervelschijven. Bij deze massage maak ik gebruik van Johannesolie die deze effecten nog eens extra ondersteunt.
Aandoeningen of pijnklachten waarbij de Breuss massage een oplossing kan bieden, ook als de Dornmethode niet toegepast kan worden:

  • Ter ontspanning van de rug
  • Osteoporose
  • Ziekte van Bechterew
  • Versleten wervels
  • Spit
  • Hernia
  • Reumatische pijn
Ervaar het zelf

Ervaar de kracht van een ijsbad

Een keer wat anders proberen? Ervaar de kracht van een ijsbad en voel de ontspanning en warmte van binnenuit! Kom zelf alle voordelen van een ijsbad ervaren.

Bekijk de ijsbad workshop