Skip to main content

Triggerpoint methode

Triggerpoints (sneller) laten verdwijnen

Triggerpoints zijn pijnlijke spierknoopjes. Met een de triggerpoint methode geef ik aandacht aan het ontstaan van de triggerpoint. Daarnaast behandel ik het gebied intensief en geef ik jou eenvoudige oefeningen mee om nog sneller te herstellen.

Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan. Bij beweging verlengen en verkorten spieren zich. Wanneer een spier niet voldoende doorbloeding, zuurstof of mineralen krijgt, kunnen spiervezels verkrampen. De verkramping van spiervezels veroorzaakt een triggerpoint.

Pijnklachten behandelen

Triggerpoints kunnen veroorzaakt worden door:

  • Stress
  • Overbelasting
  • Langdurig dezelfde houding hebben
  • Een ongeluk of val (accuut trauma)

De oorzaak van de pijn ligt bij een triggerpoint niet altijd op de plaats waar hij voelbaar is. Zo kan spanningshoofdpijn worden veroorzaakt door spieren in de hals. Pijn in de onderrug kan voortkomen uit de billen, de buikspieren en zelfs de kuiten. Samen met jou ga ik op zoek naar de oorzaak van de klacht.

Ontdek het zelf
JessMassage | Maak een afspraak voor een massage

Klachten en behandeling

Klachten waarbij triggerpoints de oorzaak kunnen zijn:
– Pijn in de rug, nek of schouder
– Hoofdpijn, pijn in de kaken, oorsuizen
– Hielspoor
– RSI
– Tenniselleboog
– Carpaal Tunnelsyndroom
– Achillespeesklachten

Na de behandeling stellen we vast waar de triggerpoints aanwezig zijn die jouw klachten veroorzaken. Daarna geef ik jou oefeningen mee met een massagebal, zodat je thuis ook aan de slag kan om de triggerpoint nog sneller te laten verdwijnen.

Maak online een afspraak

Wil jij de kracht van ademen ontdekken?

Ik heb voor jou verschillende superkrachtige sessies en trajecten om te ontdekken wat jouw eigen ademhaling voor jou kan betekenen.

Bekijk de mogelijkheden