Skip to main content

Cupping massage

Blokkades door een blessure of door stress opheffen

Cupping is een fijne aanvulling op een massage. Ik gebruik cups om diep in het weefsel, ook het bindweefsel, te komen en zo blokkades door een blessure of door stress op te heffen.

Zo werkt een cupping massage

Ik gebruik siliconen cups. Deze plaats ik op de huid en laat ik vacuüm zuigen. Daarna kan ik de cup over de huid heen verplaatsen. Dit heeft een diep ontspannen werking, ook nog lang na de behandeling. Daarbij helpt het mij ook om spieren die erg vast zitten (bij triggerpoints) sneller en eenvoudiger los te maken.
Ik kan cupping toepassen bij:

  • Gespannen en stijve spieren
  • Verklevingen (bindweefsel)
  • Littekenweefsel
  • Fibromyalgie
  • Slechte doorbloeding
  • Hoofdpijn
  • Verminderde elasticiteit van de huid
Ervaar het zelf

Sneller herstellen met cupping

Bij cupping kan de huid rood worden. En als ik de cup langere tijd op dezelfde plek laat staan kan een rode/paarsachtige verkleuring ontstaan. Dit verdwijnt na een paar dagen weer. De rode en paarse plek ontstaat op plekken waar bloedcirculatie, lymfevocht of energie in het lichaam stagneert. Afvalstoffen worden dan niet altijd even gemakkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door het aanzuigende effect van de cup kunnen de afvalstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht. Zo wordt het voor het lichaam veel eenvoudiger om deze te verwijderen.

Cupping laat de spieren ook sneller herstellen na een sportprestatie. Je ziet de zogenaamde cup kiss ook steeds vaker bij top-sporters, zoals bij het zwemmen.

Maak online een afspraak

Wil jij de kracht van ademen ontdekken?

Ik heb voor jou verschillende superkrachtige sessies en trajecten om te ontdekken wat jouw eigen ademhaling voor jou kan betekenen.

Bekijk de mogelijkheden